NEMZETEK KONYHÁJA
gasztronómiai workshop
Érdekel, hogy mit esznek a világ különböző tájain? Szeretsz főzni és szívesen becsempésznél az étrendedbe új ízeket a világ nemzeteinek konyhájából? Vagy ellenkezőleg, nem vagy túl jártas a konyhában, de egy bátorító közegben szívesen megmérettetnéd magad? Akkor itt a helyed!
Szijártó Zsófi, világutazó blogger egy 3 alkalmas gasztronómiai utazásra invitálminden érdeklődőt, melynek keretében az orosz és a spanyol konyhákba lehet betekintést nyerni.
A receptek kiválasztásánál, Zsófit a legutóbbi kalandjai, élményei inspirálták: az elmúlt 3 évet Oroszországban töltötte, továbbá idén ősszel járta végig a 900 km-es El Camino zarándokutat. Az ételek elkészítése közben ezekről az élményekről is mesél majd. Az elkészített háromfogásos menü pedig közösen, jó hangulatban kerül elfogyasztásra.
ÍZELÍTŐ A SPANYOL KONYHÁBÓL
A másfél hónapos Szent Jakab zarándokút során, Zsófi az észak-spanyol gasztronómia számos remekét ismerhette meg, melyekből három ételt a workshop résztvevőivel is megismertet.
2022. december 9. péntek 17.00
A menü egy tradicionális, tartalmas lencselevessel, az úgynevezett „lentejas”-szal kezdődik. Ezt a spanyol sonkával „jamon”-nal megbolondított „tortilla” követ, amely nem más, mint egy tojásos-burgonyás egytálétel (nem szabad a tortilla tekerccsel összekeverni). A vacsora fénypontja pedig a „tarta de Santiago”, az El Camino végállomásának, Santiago de Compostella-nak híres édessége lesz, amely egy mandulalisztből készült sütemény.
Menüsor:
Jegyvásárlás: a Keresztury Dezső VMK információjában vagy online a fenti zöld gombra kattintva